Zonnepanelen leasen

Zonnepanelen leasen is eigenlijk hetzelfde als zonnepanelen huren. Dat betekent dat er niet direct een aankoop wordt gedaan. De panelen worden gehuurd van een verhuurmaatschappij. Die blijft dan de eigenaar van de zonnepanelen, maar als consument is er wel gebruik van te maken. Daardoor kan er wel al flink bespaard worden op de energierekening door eigen opgewekte stroom. Wel moet er dan een bedrag worden afgedragen voor de lease van de panelen die op het dak zijn gelegd aan het verhuurbedrijf. Er zijn echter nog meer zaken die hierin een rol zullen spelen bij het maken van een keuze.

Het voordeel van leasen
Het is natuurlijk belangrijk om het voordeel van zonnepanelen leasen voorop te stellen. Het belangrijkste pluspunt is dat wel direct van de voordelen van duurzame stroom genoten kan worden, maar dat niet de grote investering gedaan hoeft te worden. De kosten voor zonnepanelen kunnen flink hoog zijn. In dat opzicht kan het dus zo zijn dat het niet goed betaalbaar is. Dit hoeft dan geen reden zijn om er niet voor te kiezen. Door te leasen is het dan mogelijk om er toch gebruik van te maken. Alleen moet dan een maandelijks leasebedrag worden afgedragen aan de aanbieder.

Op later moment kopen
Het voordeel van zonnepanelen leasen is dat het vaak als een vorm van huurkoop wordt aangeboden. Dat betekent dat de zonnepanelen eerst voor een bepaalde periode geleaset worden. Daarna kunnen ze dan worden overgenomen. Er zijn over het algemeen twee varianten. De ene variant staat voor een vaste leaseperiode, meestal van 10 jaar, en een vast koopbedrag na die 10 jaar. De andere variant staat voor een flexibele looptijd, met een korting op aankoop die steeds iets verder oploopt naar mate het leasecontract langer loopt. Het is dus ook afhankelijk van de eigen situatie wat de beste optie is.

Steeds meer aanbieders
Het is goed om te weten dat zonnepanelen leasen steeds beter mogelijk is. Er komen steeds meer aanbieders die hierbij kunnen helpen. Het gaat dan niet alleen om specialisten, maar bijvoorbeeld ook om energieleveranciers. Dit kan dus een goede optie zijn om voor te gaan. Vooral ook omdat er dan wel direct al te profiteren is van het opwekken van stroom. Het leasebedrag is eigenlijk altijd lager dan de besparing die wordt gedaan. Daardoor blijft er dus ook geld over dat niet aan de energierekening hoeft te worden uitgegeven. Dit is een goede reden om ervoor te willen kiezen.