Zonnepanelen soorten

Zonnepanelen zijn zonnepanelen zou u denken. Echter zijn er duidelijke verschillen en zijn er 3 soorten zonnepanelen. De verschillen bestaan vooral uit het gebruik van materiaal. De soorten zonnepanelen zijn monokristallijn, polykristallijn en het zogenoemde amorf. Bij deze laatste is er een andere soort silicium verwerkt in de panelen en zijn er hierbij geen kristallen gebruikt. De hoeveelheid kristallen die verwerkt zijn in een paneel beinvloeden de buigzaamheid van de zonnepanelen. De amorf of buigzame zonnepaneel heeft minder rendement per m2, heeft andere toleranties maar is wel goedkoper dan monokristallijn of polykristallijn zonnepanelen.

Dan zijn er de polykristallijn zonnepanelen. Deze bevatten ruwe kristallijnen en zijn niet al te duur. Dit type heeft een iets lager rendement dan monokristallijne zonnepanelen. Indien u genoeg ruimte op het dak vrij heeft voor een zonnepanelen systeem is het verstandig op voor dit type zonnepaneel te gaan. Er zijn natuurlijk ook andere redenen waarom u deze paneel kunt kiezen. Uw zonnepanelen installateur kan u hier meer over vertellen.

De monokristallijn zonnepaneel
Bij deze zonnepanelen gaat het ook over panelen met een kristal. De oppervlakte bestaat uit geordende elektroden en ziet er egaal uit. Het rendement is een paar procent hoger dan bij de polykristallijnen zonnepanelen. Wanneer u het maximale rendement per m2 wilt behalen is dit een verstandige keuze.

Keuze aan zonnepanelen
Momenteel zijn er drie soorten zonnepanelen waar uit gekozen kan worden. De keuze is vaak afhankelijk van het budget en hoeveel ruimte er is om de zonnepanelen te plaatsen. Het is daarom van belang dat de mogelijkheden met elkaar worden vergeleken zodat alle opties in overweging genomen worden. De beste keuze kan dan gemaakt worden aan de hand van de vergelijkingen.