Zonnepanelen financiering

Een van de mogelijkheden dat u heeft om een zonnepanelen systeem te kunnen financieren is het aanvragen van een lening bij Greenloans of een duurzaamheidslening bij de SVn. Verder is het mogelijk om bij de Triodos Bank, ASN Bank of bij Qredits aan te kloppen voor een lening. GreenLoans voert speciale producten voor het financieren van groene investeringen in uw woonhuis, zoals zonnepanelen en zonneboilers. De fondsen waarmee uw groene lening wordt gefund, zijn groene fondsen. Daardoor kunnen zij u de lening tegen een zeer laag tarief aanbieden.

In Nederland kun je met zonnepanelen elektriciteit op wekken. Stroom uit zonlicht is duurzaam, omdat bij de productie van elektriciteit geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrijkomen. En de prijs is steeds minder een drempel: de prijzen dalen en is er geregeld een subsidie voor zonnepanelen.

Zonnepanelen voorzien op een duurzame manier in een deel van de stroombehoefte van uw huishouden. Zonlicht is onuitputtelijk; verder veroorzaakt elektriciteitsproductie met zonne-energie geen uitstoot van broeikasgassen. Zonnestroom concurreert steeds beter met netstroom want de kosten voor zonnepanelen dalen.

Zo werkt het
Wilt u uw energierekening op een groene manier verlagen? U kunt hiervoor een lening afsluiten tussen de € 5.000,- tot en met € 50.000,-. U kunt kiezen uit twee soorten leningen: de GreenLoans Lening en de GreenLoans EcoLening.

De voorwaarden

U heeft een eigen woning.
U heeft een vast inkomen uit dienstverband, pensioen, AOW of WAO-uitkering en u kunt dit aantonen.
U bent geen zelfstandig ondernemer.
U woont in Nederland en u heeft een geldig Nederlands legitimatiebewijs.
U bent ouder dan 20 jaar en jonger dan 70 jaar.
U gebruikt de lening voor een goedgekeurde groene investering en kunt dit aantonen door middel van het aankoopbewijs.
U voldoet aan de normen voor verantwoord lenen.
Onder voorwaarden is vervroegd aflossen mogelijk.

Bron: Greenloans, ASN Bank, Qredits en SVn