Zonneboiler werking

De werking van een zonnecollector is vrij eenvoudig. Enkele panelen op uw dak zorgen ervoor dat er een speciale vloeistof in het systeem verwarmt wordt. Deze vloeistof verwarmt vervolgens leidingwater in een opslagvat. Het warme water in deze vat is dan in het hele huis af te tappen. Indien er geen of weinig zonlicht is dan zorgt de naverwamer ervoor dat u toch in alle gevallen warm water kunt aftappen.

Verder zijn er zonneboilers die ook uw huis en/of zwembad kunnen verwarmen. Deze werken volgens dezelfde principes als een standaard zonneboiler.

Hoe werkt het systeem?
De zonneboiler kan er voor zorgen dat u veel geld gaat besparen voor warm water. De zonneboiler wordt om te beginnen op het dak geplaatst. Deze bestaat uit een zonnecollector op het dak, deze is meestal zo een 2,2 tot 5,4 m2 groot. Deze wordt geplaatst om zonne-energie op te kunnen vangen. Er zijn ook een pomp en leidingen aanwezig die worden aangesloten op de voorraadkast. Er is dus ook een voorraadvat aanwezig en deze kan tussen de 80 en de 300 liter water opslaan; deze verwarmd het kraanwater. Er is ook een naverwarmer aanwezig.

Wist u dat de temperatuur in de collector op kan lopen tot wel negentig graden?
Het gaat als volgt in zijn werk, als de zon schijnt dan wordt de warmte opgeslagen in de buizen en daar zit een vloeistof in die dan wordt verwarmd. Deze vloeistof kunt u zien als warmtetransportmiddel. Vanuit de buizen stroomt het naar het voorraadvat. Het stroomt dan weer door een warmtewisselaar en deze geeft de warmte af aan het kraanwater. De meeste mensen hebben een cv combiketel. Het water uit de boiler wordt dan minstens 60 graden. U zou denken, dat is een hoge temperatuur, maar dat is noodzakelijk vanwege de groei van Legionella bacterie. Dit moet voorkomen worden en daarom moet het zo verwarmd worden.

Zonneboiler offerte
Wilt u weten hoeveel het laten plaatsen van een compleet zonneboiler systeem op uw dak gaat kosten? Maak dan gebruik van onze daarvoor bestemde zonneboiler offerte pagina en kom vrijblijvend in contact met installateurs uit uw eigen regio binnen 2 werkdagen.