Zonneboiler subsidie

Als u van plan bent om een zonneboiler aan te schaffen, kunt u tot 2021 gebruik maken van een subsidieregeling. Het subsidiebedrag dat u van de overheid krijgt is afhankelijk van het type zonneboiler en ligt gemiddeld tussen €750,- en €2.000,-
Met deze subsidieregeling is het voor kopers extra aantrekkelijker om te investeren in een zonneboiler die hen voorziet van duurzaam warm water!

Wat kost een zonneboiler mij uiteindelijk na verrekening van het subsidiebedrag?

Voorbeeldberekening:
Een zonneboiler voor een huishouden bestaande uit vier personen kost gemiddeld €3.300,- De subsidie die u voor deze zonneboiler kunt krijgen is ongeveer €1500,- Het nettobedrag dat u uiteindelijk voor deze zonneboiler betaalt is dus gemiddeld €1800,-

Wat zijn de voorwaarden voor het krijgen van een subsidie op een zonneboiler?

De voorwaarden waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor een zonneboiler subsidie zijn:

1) De zonneboiler die u wilt aanschaffen moet voorkomen in de lijst van zonneboilers waarop deze subsidieregeling van toepassing is.
2) De zonneboiler moet nieuw en reeds geïnstalleerd zijn. Uiteraard moet u ook beschikken over een betaalbewijs dat persoonlijk voor u is opgesteld.
3) U moet de subsidie binnen zes maanden na installatie aanvragen.
4) De subsidieregeling geldt alleen voor zonneboilers die in een woning binnen de Nederlandse grenzen worden geïnstalleerd.
5) U moet de zonneboiler na toekenning van de subsidie minimaal een jaar in gebruik nemen, het eerder verwijderen van de zonneboiler is niet toegestaan.

Aanvragen
Meer informatie over deze voorwaarden vindt u op de overheid organisatie RVO.nl, hier kunt u ook lezen hoe u de zonneboiler subsidie kunt aanvragen. Voor het aanvragen van deze subsidie moet u beschikken over een DigiD.

Blijf up-to-date
Houd deze website in de gaten om op de hoogte te blijven van een eventueel nieuwe subsidie regeling op een zonnecollector; subsidieregeling zonnecollector.

Zonneboiler kopen
Waar moet u allemaal op letten als u overweegt om een zonneboiler aan te schaffen? Ontdek meer op pagina zonneboiler kopen.

Zonneboiler offerte
Wilt u weten hoeveel het laten plaatsen van een compleet zonneboiler systeem voor op uw dak gaat kosten? Maak dan gebruik van onze daarvoor bestemde zonneboiler offerte pagina en kom vrijblijvend in contact met installateurs uit uw eigen regio binnen 2 werkdagen.

Zonnepanelen subsidie
Wilt u weten of u ook in aanmerking komt voor een zonnepanelen subsidie? Voor consumenten die overwegen om zonnepanelen aan te schaffen zijn er in sommige gevallen ook subsidies beschikbaar voor zonnepanelen. Lees meer op pagina zonnepanelen subsidie of bekijk pagina zonnepaneel.