Zonneboiler kopen

Waar moet u op letten als u overweegt om een zonneboiler systeem aan te schaffen? Is er voldoende ruimte op uw dak? Hoeveel moet het vermogen van het systeem zijn? En wat is uw budget voor het laten plaatsen van een zonnecollector? In Nederland zijn er betrouwbare installateurs van zonneboilers en op Solarwijzer kunt u alle benodigde informatie vinden om een goed overwogen keuze te maken.

Beschikbare ruimte op uw dak

Standaard zijn de afmetingen van een paneel voor een zonneboiler systeem zo een 100 cm bij 165 cm. Dit staat ongeveer gelijk aan de afmetingen van een zonnepaneel. Echter hebben de panelen voor een boiler een speciaal vloeistof dat opgewarmd wordt door zonne-energie. Op schuine daken worden de panelen met de lange kant omhoog gemonteerd (portret opstelling).

Over het algemeen heeft u geen bouwvergunning nodig om een zonneboiler systeem te laten installeren op uw dak. Echter, indien uw huis als monument verklaart is of u panelen op uw gevel wilt plaatsen adviseren wij contact op te nemen met de gemeente waar u woont. Een zonneboiler installateur kan u veelal ook goed informeren of er in uw situatie een vergunning van toepassing is.

Gewenste vermogen van het systeem
Afhankelijk van uw huidige verbruik bepaalt u hoeveel m3 gas u per jaar wilt besparen. Een installateur kan u helpen om berekeningen te maken om zo het juiste systeem aan te schaffen. Over het algemeen bespaart een gezin met een zonneboiler op het dak de helft van de jaarlijkse stookkosten. Dit staat voor ongeveer 600-700 m3 gasverbruik op jaarbasis. Een gemiddeld systeem kost tegenwoordig ongeveer 2500 euro.

Wat kost een zonneboiler op uw dak?
Wilt u een zonneboiler laten plaatsen en bent u benieuwd naar de prijzen van systemen en wat de mogelijkheden voor u zijn? Vul dan gratis en vrijblijvend het offerte aanvraag formulier in. U krijgt dan een vrijblijvende offerte en advies op maat van verschillende bedrijven. De offertes zijn gratis en vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast!

Zonnepanelen kopen
U wilt zonnepanelen aanschaffen? Wat moet u weten? Wat is belangrijk? Bekijk de volgende pagina voor meer informatie; zonnepanelen kopen.