Zonneboiler prijs

Voor particulieren zijn de aanschafkosten van een zonneboiler tussen de € 2.000 en € 6.000 (inclusief installatiekosten en BTW). Voor een nieuwbouwwoning is dit bedrag € 1600 tot ongeveer € 4500. Hiermee kunt u jaarlijks 150m3 tot 200m3 aardgas mee besaren (bij een collectoroppervlak van bijna 3 vierkante meter). Dat komt neer op een bedrag van zo’n 70 euro op jaarbasis.

Als de keuze uit gaat naar de zonneboiler, dan kunt u ook de ketel meteen vervangen door bijvoorbeeld een HR-107 cv ketel. Wanneer u dit doet dan betaalt u ongeveer tussen de 3400 en de 7300 euro voor de aanschaf. Hier zijn de installatiekosten al bij inbegrepen. Maar als u alleen de zonneboiler gaat kopen dan kost u dat tussen de 2000 en de 5000 euro. Het ligt er natuurlijk aan welk type zonneboiler u kiest en welke capaciteit er nodig is. Uw wensen spelen hierin ook een grote rol, dus aan de hand van deze punten wordt de prijs vastgesteld. Als u de zonneboiler eenmaal aan hebt geschaft bent u er nog niet qua prijs. De onderhoudskosten moet u namelijk ook meerekenen in het totaal. Het is niet zo dat er ieder jaar onderhoud nodig is, maar eens per vijf jaar onderhoud is zeker aanbevolen. Dit kunt u met de leverancier bespreken. Dit kost u ongeveer vijftig euro per onderhoudsbeurt. Wanneer er een druk gevuld systeem aanwezig is bij de zonneboiler, dan is er meer onderhoud nodig. Dit kost u dan ongeveer dertig euro per jaar extra, deze prijs is alleen geldig wanneer het een onderdeel is van een onderhoudscontract dat is afgesloten bij de cv ketel. Per vijf jaar zou u dan gemiddeld 150 euro kwijt zijn.

Zonneboiler prijzen opvragen en vergelijken
Bij de keuze voor een zonneboiler kunt u aanbieders met elkaar vergelijken. Als u een bepaalde zonneboiler op het oog hebt kunt u navraag doen wat zij hiervoor vragen. Vraag dan ook meteen wat de installatiekosten zijn en wat het onderhoud zal kosten. Er kan vaak een passende offerte worden gemaakt en deze kunt u dan weer vergelijken met andere aanbieders. Het belangrijkste is dat u onder goede voorwaarden een zonneboiler kunt kopen, waarbij deze meteen wordt geïnstalleerd is en wordt voorzien van goed onderhoud. Zorg er daarom voor dat uw contact gaat leggen met een aantal aanbieders. De zonneboiler kan snel worden geplaatst en vaak hebben de experts binnen een paar dagen tijd om deze bij u te komen plaatsen. Ook dat is de moeite waard want dan zorgt u er voor dat u snel kunt profiteren van de besparingen. Dus hoe eerder de zonneboiler geplaatst kan worden, hoe beter. Energie besparen begint namelijk meteen wanneer de zonneboiler is geïnstalleerd!

Door op pagina zonneboiler offerte een gratis en vrijblijvende aanvraag in te dienen, kunt u het aanbod van verschillende installateurs vergelijken en kiezen voor de beste deal! Hierdoor kunt u wel tot 40% besparen op de aankoop van een zonneboiler. Deze service is geheel gratis en vrijvblijvend, dus u zit nergens aan vast!