Zonnepanelen voordelen

De prijs van elektriciteit is flink toegenomen in de afgelopen jaren en daardoor zijn steeds meer mensen opzoek naar alternatieven. Een manier om de elektriciteitsnota te drukken is het besparen van energie in en rondom het huis, door bijvoorbeeld het gebruik van LED-lampen, zuinige huishoudelijke apparaten en meer. Maar het is ook mogelijk om zelf stroom op te wekken met zonne-energie. Door de enorme vraag naar zonnepanelen zijn de prijzen gedaald en is het mogelijk om een zonnepanelen systeem te kopen tegen een gunstig tarief.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?
Het laten plaatsen van zonnepanelen heeft vele voordelen. Zonnepanelen zijn bijzonder interessant voor eigenaren van een woonhuis of appartement. Hieronder vindt u enkele voorbeelden daarvan:

A) U kunt de investering in een gemiddeld zonnepanelen systeem binnen 7 jaar terugverdienen. Dit is een eenmalige investering en het systeem gaat zo een 25 jaar mee. Dit betekent dat u (in principe) na het 7e jaar gratis elektriciteit kunt opwekken. Zodra de prijs voor elektriciteit in die 7 jaar nog meer stijgt, dan is de terugverdientijd uiteraard nog korter. En daar kunnen wij wel vanuit gaan, aangezien de prijs van elektriciteit in de afgelopen 30 jaar niet gedaald is. De prijs is juist enorm toegenomen.

B) Met het plaatsen van zonnepanelen op uw dak draagt u bij aan een schoner Nederland. De panelen produceren geen afval(stoffen) bij het opwekken van elektriciteit uit zonne-energie.

C) Door zonnepanelen op uw dak te plaatsen gaat de waarde van uw huis omhoog. Daarnaast biedt u een toekomstige koper van uw huis een extra voordeel bij de verkoop.