Zonnepanelen subsidie 2013

De subsidie voor zonnepanelen 2013 is op en is er nog niets concreets over een eventueel nieuwe subsidieregeling in 2014 bekend. Bekijk deze subsidie zonnepanelen website om op de hoogte te blijven.

Ook in 2013 is de belangstelling voor de subsidie van zonnepanelen zeer groot. De subsidiepot voor 2013 is vastgesteld op € 30 miljoen euro. Aanvragers die geen subsidie meer kunnen krijgen uit het budget van 2012, krijgen in 2013 subsidie uit het budget voor 2013.

Maximaal 650 euro zonnepanelen subsidie in 2013
Voor een zonnepanelen installatie met een minimaal vermogen van 0,601 kWp (kilowattpiek) tot en met 3,5 kWp is het subsidiebedrag 15% van de daadwerkelijk gemaakte aanschafkosten. Het subsidiebedrag is in alle gevallen maximaal 650 euro subsidie.

Digitaal indienen
U kunt uw zonnepanelen subsidie voor 2013 digitaal indienen via het eLoket. Het voordeel van digitaal indienen is dat u als bezoeker geen aanvraagformulier hoeft te ondertekenen en uit te printen. Nadat een aanvraag op eLoket is ingediend, krijgt u meteen een digitale ontvangstbevestiging per e-mail.

Voorwaarden voor zonnepanelen subsidie
Om in aanmerking te komen voor subsidie moet een koopovereenkomst zijn opgemaakt op of na 2 juli 2012. Een belangrijke voorwaarde is dat er geen ontbindende voorwaarden in de overeenkomst staan. Wel is er een uitzondering op deze regel, zo kunt u met uw installateur afspreken om de overeenkomst te ontbinden indien u aanvraag voor subsidie niet wordt gehonoreerd. Bekijk of u in aanmerking komt voor een subsidie op pagina voorwaarden zonnepanelen subsidie.

Bron: AgentschapNL

Subsidie zonnepanelen 2014
Wilt u weten of er een subsidieregeling wordt aangeboden door de overheid in 2014 en 2015? Bekijk dan de pagina subsidie zonnepanelen 2014.

Wat kosten zonnepanelen op uw dak zonder subsidie?
Zonnepanelen zijn ook zonder subsidie een goede investering. Zo is uw jaarlijkse rendement hoger dan een gemiddelde spaarrekening. Wilt u zonnepanelen laten plaatsen en bent u benieuwd naar de prijzen van systemen zonder subsidie? Vul dan gratis en vrijblijvend het formulier hieronder in. Wij sturen uw gegevens dan door naar 3 gespecialiseerde zonnepaneel bedrijven, waarna zij contact met u zullen op nemen. U krijgt dan een vrijblijvende offerte en advies op maat.