Zonnepanelen installatie

Bij de installatie van zonnepanelen komt veel kijken. Er moet eerst vast worden gesteld wat u precies nodig heeft, waar u rekening mee moet houden, u zelf de zonnepanelen gaat plaatsen of dat u dit laat doen. In ieder geval heeft u het volgende nodig: zonnepanelen, montagesystemen, omvormer en consoles (wanneer u een plat dak heeft). Er kan gekozen worden voor een elektriciteitsmeter, dit wordt vaak gedaan om het registratie verbruik in de gaten te houden en voor de teruglevering. Een andere optie die u heeft is kiezen voor een extra groep in de meterkast en voor een meetstation. U heeft natuurlijk ook bekabeling nodig. De handleiding van hoe u deze panelen moet plaatsen, klimmaterialen en gereedschap zijn ook niet overbodig.

Het installeren van de zonnepanelen
Het plaatsen van de zonnepanelen moet zorgvuldig worden gedaan. U moet eerst goed kijken naar het type dak. Het type dak beslist namelijk hoe u de zonnepanelen moet plaatsen en welke soort montage-set u hierbij nodig heeft. Er moet ook gekeken worden naar de draagconstructie. Gemiddeld wegen de panelen tussen de 15 en de 20 kg per paneel. Er moet een draagconstructie worden gemaakt zodat de panelen daarop geplaatst kunnen worden. De berekeningen worden meestal door een installatiebedrijf gedaan. Als het over een plat dak gaat, dan maken zij gebruik van een raamwerk of console. Er moet ook aandacht worden besteed aan de elektrische installatie. U heeft kennis en ervaring nodig om hiermee aan de slag te gaan. Als uw zonnepanelen een vermogen heeft van 600 Wp dan dient u een vrije groep in de meterkast te hebben. U dient ook te denken aan de bereikbaarheid. De aansluitdoos, de omvormer en de bekabeling moeten goed bereikbaar zijn.

De installatie van zonnepanelen op uw dak
In dit filmpje is te zien hoe de montagesysteem van uw panelen op het dak geïnstalleerd kunnen worden. Montagesystemen producent Clickfit is een bekende speler op de markt en levert deugdelijke producten welke door veel installateurs gebruikt worden.