Zonnepanelen informatie

Met zonnepanelen kunt u in Nederland aanzienlijk in uw elektriciteitsbehoeften voorzien. Op Solarwijzer vindt u veel informatie over zonnepanelen en zonne-energie.

Zonnepanelen
Zonnepanelen werken vrij eenvoudig. De panelen zijn gemaakt van silicium en kunnen zonne-energie omzetten in stroom. Welke precies hetzelfde is als het elektriciteit dat u van uw energieleverancier (grijze stroom) afneemt. Bij zonnepanelen heeft u het voordeel dat u eenvoudig energie op kunt wekken en dat het terug geleverd kan worden. Als u minder elektriciteit verbruikt dan lopen de meeste analoge meters terug. De nieuwe meters kunnen niet teruglopen, het zijn viertels elektriciteitsmeters die dan nodig zijn. Deze registreert het verbruik en de teruglevering van stroom. Dit kan bij het dagtarief worden toegepast maar ook in het nachttarief. Als u teveel energie opwekt dan u verbruikt, zult u hier een vergoeding voor krijgen. Daarbij geldt de regel dat wanneer u minder dan 5000 kilowattuur per jaar teruglevert, dat de teruglevering dan pas van het verbruik af wordt gehaald. Dit wordt ook wel salderen genoemd. Bekijk voor verdere informatie deze pagina’s: hoe werken zonnepanelen en het kopen van zonnepanelen.

Zonnepanelen subsidie
Er is een subsidie van 30 miljoen euro voor alle huishoudens in Nederland die aan de voorwaarden voldoen. U kunt tot maximaal 650 euro subsidie ontvangen. U vindt meer informatie op pagina zonnepanelen subsidie.

Zonnepanelen prijs
Afhankelijk van het aantal, merk en type van de genoemde componenten verschillen de prijzen van zonnepanelen systemen, kwaliteit speelt hierbij natuurlijk een zeer belangrijke rol. Lees hier meer over op pagina prijs zonnepanelen.

Installatie van zonnepanelen
Wij raden u altijd aan om een professionele installatiebedrijf in te schakelen bij het opleveren van een compleet zonnepanelen systeem. Op Solarwijzer vindt u beoordelingen van klanten die reeds een installatie hebben laten uitvoeren door een professioneel bedrijf. Bekijk hier alle zonnepanelen installateurs in Nederland.