Flexibele zonnepanelen

Er kan op meerdere manieren naar flexibele zonnepanelen worden gekeken. In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk dat de panelen die gekozen worden een bepaalde mate van flexibiliteit hebben. Daardoor zijn ze beter op het dak te plaatsen en zijn ze beter te gebruiken. Dat neemt niet weg dat er wel verschil zit in de mate van flexibiliteit om hier goed naar te kijken. Het kan heel slim zijn om te kiezen voor de zonnepanelen waarbij de flexibiliteit één van de belangrijkste uitgangspunten is. Op die manier is het maximale eruit te halen. Kijk dan in ieder geval naar de volgende zaken.

Kiezen voor dunne zonnepanelen
Flexibele zonnepanelen zijn altijd dunne zonnepanelen. Dit zijn de zonnepanelen die gebruikmaken van een hele dunne film. Deze film is zo dun dat dat zonnepanelen zelfs op te rollen zijn en desondanks gewoon goed bruikbaar blijven. Dat maakt ze dus ook heel gemakkelijk in te zetten in allerlei situaties. Het is echter natuurlijk wel belangrijk om ook goed te weten hoe het met de verdere specificaties van deze panelen zit. Er zitten natuurlijk ook wel verschillen tussen deze en de meer gangbare panelen. Bijvoorbeeld waar het gaat om zaken zoals het rendement en dergelijke. Let hier ook op.

Minder opbrengst door flexibiliteit
Meer flexibele zonnepanelen kiezen betekent vaak ook een keuze voor minder opbrengst per zonnepaneel. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat er meer zonnepanelen nodig zijn om hetzelfde te bereiken. Op een groter oppervlak hoeft dit geen probleem te zijn. Wanneer er echter een normaal oppervlak beschikbaar is, is het de vraag of de keuze voor deze variant wel de beste is. Het is daarom van belang om de situatie goed in kaart te brengen. Wat is de reden om voor flexibiliteit te willen gaan? Dit kan dan een belangrijke factor zijn in het maken van de juiste keuze.

Voor specifieke doelen
Flexibele zonnepanelen worden vaak gekozen voor specifieke doelen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik op een caravan of camper. Een normaal statisch zonnepaneel past hier niet goed op en is niet gemakkelijk te vervoeren. Een flexibel zonnepaneel neemt dit probleem dan echter juist helemaal weg. Op die manier is er dan toch van te profiteren. Omdat het gebruik van stroom in dergelijke situaties ook veel lager is, kan een flexibel paneel, of meerdere panelen, ook heel goed uitpakken. Dit kan een belangrijke reden zijn om hier meer aandacht aan te willen besteden. Kijk dit dus altijd na.