Duurzaamheidslening

Wat is het?
De Duurzaamheidslening is een lening via uw gemeente, met een aantrekkelijke rentekorting voor energiebesparende maatregelen in en aan uw woning. De lening is gemeente-gebonden en is niet overal beschikbaar.

Waarom investeren in energiebesparing?
Met energiebesparende maatregelen creëert u lagere maandlasten, meer wooncomfort en stijgt mogelijk de waarde van uw woning. En: u draagt bij aan een beter klimaat! De meeste energiebesparende maatregelen verdient u in de loop van de tijd vanzelf weer terug, dankzij de lagere energierekening. Het laten plaatsen van zonnepanelen is zo een energiebesparende maatregel.

Hoe werkt een Duurzaamheidslening?
U leent de eerste drie jaar aflossingsvrij en tegen een vaste lage rente. Na die drie jaar gaat u rente en aflossing betalen. De Duurzaamheidslening heeft een looptijd van 10 jaar tot een bedrag van €7.500,- en een looptijd van 15 jaar voor grotere bedragen. Welk bedrag u ook leent, u krijgt altijd 3% rentekorting.

Wat zijn de voorwaarden voor een Duurzaamheidslening?

U bent eigenaar én bewoner van de woning waarvoor de lening ten behoeve van de energiebesparende maatregelen wordt aangevraagd.
De woning staat in één van de deelnemende gemeenten.
De lening is gebonden aan bepaalde gemeenten en er gelden ook weer specifieke voorwaarden per deelnemende gemeente.
U kunt minimaal €2.500,- en maximaal €15.000,- lenen.

Bij wie kan ik terecht voor een Duurzaamheidslening?
Deze dient u via uw gemeente aan te vragen. Voor de procedure kijkt u op het onderdeel ‘aanvragen duurzaamheidslening’ op de site van SVn.

Welke maatregelen komen in aanmerking voor de Duurzaamheidslening?
Dat verschilt per gemeente en staat vermeld in de Duurzaamheidsverordening van uw gemeente. Aanvragen voor een duurzaamheidslening lopen via uw gemeente.

Meer informatie over de aanvraag voor een duurzaamheidslening vindt u op de website van SVN