Dunne film zonnepanelen

Dunne film zonnepanelen kunnen worden gezien als een nieuwe generatie zonnepanelen waar vaker voor gekozen wordt tegenwoordig. Het is heel interessant om te bekijken wat die voor mogelijkheden biedt. De dunne film panelen worden bijvoorbeeld ingezet voor specifieke situaties. Ze worden overigens ook wel CIS zonnepanelen genoemd. Hoewel de klassieke zonnepanelen nog wel vaker gekozen wordt, is het goed mogelijk om deze variant juist interessanter te vinden als optie. Het is dan wel belangrijk om precies te weten wat deze zonnepanelen wel en juist niet te bieden hebben bij gebruik. Dat gaat om onder andere de volgende zaken.

Het rendement van de zonnepanelen
Het eerste waarnaar gekeken moet worden als het om dunne film zonnepanelen gaat is het rendement. Hier kan op twee manieren mee worden omgegaan. Zo is het bijvoorbeeld zo dat de gewone zonnepanelen, kristallijne zonnepanelen, over het algemeen een rendement hebben dat 20 procent hoger ligt dan dat van de panelen met dunne film. Aan de andere kant is het omgedraaide ook het geval. Als het gaat om het maximaal benutten van de panelen zelf, dan lukt dit met dunne film beter. Met die zonepanelen is de maximale capaciteit altijd optimaal eruit te halen als consument.

De uitstraling van de zonnepanelen
Een ander punt van aandacht dat altijd meeweegt, is dat van de uitstraling van de zonnepanelen. Veel mensen vinden de kristallijne panelen niet mooi staan op het dak. Doordat de dunne film zonnepanelen een echte zwarte kleur hebben en mat lijken te zijn, hebben ze een flink mooiere uitstraling dan de meer gangbare zonnepanelen zoals die altijd op de daken werden gebruikt. Dit kan dus een aantrekkelijke reden zijn om toch voor deze variant te kiezen. Op die manier zijn er veel meer mogelijkheden om zonnepanelen op daken te leggen zonder dat dit het aangezicht stoort.

Het nadeel van de dunne film
De dunne film zonnepanelen hebben ook een belangrijk nadeel waar goed mee moet worden omgegaan. De spanning op de zonnepanelen kan hoger zijn. Daarom is het bijvoorbeeld goed met aarding om te gaan. Dit heeft ook te maken met het soort isolatie van de zonnepanelen dat is gebruikt. Daarnaast heeft het te maken met de omvormer en de meterkast. Die moeten natuurlijk ook in een bepaalde mate beschermd worden. Dat is bij deze varianten meer aan de orde dan bij de gewone kristallijne panelen die gangbaar zijn om te gebruiken op daken in Nederland. Let hier goed op.