Zonnepanelen aanbieding

Geregeld staan zonnepanelen in de aanbieding en kun je tegen bodemprijzen een compleet systeem laten installeren. Indien je gebruik maakt van een landelijke of lokale subsidie en de zonnepanelen zelf installeert kan een systeem tegen een enorme korting gekocht worden. De aanbiedingen gaan meestal over de aankoopprijs, de kosten voor de installatie, onderhoud, bepaalde merken zonnepanelen en meer. Daarom is het belangrijk om goed in de gaten te houden hoeveel de uiteindelijke korting is op het moment wanneer u offertes vergelijkt. Hierbij kunt u kijken naar een prijs per Wp of per kWh en heeft u zo een goede basis voor uw vergelijking.

Aanbiedingen zijn interessant, verschillende leveranciers geven bijvoorbeeld leuke kortingen omdat er zoveel aanbod in Nederland is. Er zijn ook installateurs die een gratis iPad mini geven bij een compleet systeem zodat u daar de monitoring van het rendement mee in de gaten kunt houden.

Gezonde marges
Echter heeft u er baat bij dat uw leverancier gezonde marges maakt op de verkoop van zo een compleet zonnepaneel systeem. U wilt natuurlijk aanspraak maken op de product of vermogensgarantie indien dat nodig blijkt te zijn. Omdat een zonnepaneel zeker 20 jaar mee moet gaan en een omvormer een levensduur heeft van zo een 15 jaar, wilt u er op kunnen rekenen dat het bedrijf waar u zonnepanelen gekocht heeft tegen die tijd nog bestaat. Veel experts met wie wij gesproken hebben (medewerkers van Duitse fabrikanten en Nederlandse groothandelaren) zijn het ermee eens dat bedrijven die tegen bodemprijzen zonnepanelen verkopen hun hoofd niet lang boven water kunnen houden.

Terugverdientijd zonnepanelen
Gelukkig zijn er allerlei soort aanbiedingen, zoals een tijdelijke korting van de fabrikant of een eindejaarsaanbieding waar u gebruik van kunt maken. De panelen worden dan niet tegen bodemprijzen verkocht maar kunt u toch nog rekenen op goede service voor het bedrag dat u uiteindelijk betaald. Let ook op de landelijke en eventuele lokale subsidies, zodat de terugverdientijd nog korter is voor uw zonnepanelen systeem.

Prijsstunters vs. prijsvechters
Het aanbod van zonnepanelen is in Nederland enorm en staan er elke dag verschillende modellen in de aanbieding. Prijsstunters zijn bedrijven die tegen bodemprijzen hun voorraad aan de man willen brengen en worden vaak ook wel ‘dozenschuivers’ genoemd. Veel service moet u niet verwachten en is de continu├»teit van deze bedrijven verre van gegarandeerd, zoals ook hierboven beschreven staat.

Echter zijn er ook prijsvechters die tegen zeer scherpe tarieven goede kwaliteit systemen verkopen en zult u een goede prijs op uw offerte van deze bedrijven vinden. Een prijsvechter is tevreden met een lagere marge maar levert degelijke producten en kunt u wel service verwachten. Solarwijzer adviseert daarom om altijd te kiezen voor een prijsvechter boven een prijsstunter indien de situatie zich op die manier voordoet. Wilt u in contact komen met installateurs die degelijk materiaal leveren voor goede prijzen? Dan kunt u via de volgende weblink vrijblijvend uw gegevens achterlaten en zullen gespecialiseerde zonnepaneel bedrijven contact met u opnemen voor persoonlijk advies. U kunt hier zonnepaneel offertes aanvragen.