Zonnepanelen subsidie 2013 op

AGENTSCHAP 8 Augustus 2013. Op 25 juli heeft AgentschapNL, dat de subsidieregeling voor zonnepanelen voor de Rijksoverheid verzorgt, bekend gemaakt dat er reeds 80.000 aanvragen ontvangen heeft in het kader van deze duurzame stimuleringsregeling. Dit betekent dat vanaf de start van de regeling in juli 2012 deze particulieren voor 47 miljoen euro aan subsidie hebben aangevraagd. De populariteit van zonnepanelen is de afgelopen maanden sterk gegroeid mede door deze regeling en de persoonlijke overwegingen van de aanvrager zelf. Het bijdragen aan een schoner milieu en energie besparen zijn de voornaamste redenen waarom particulieren zonnepanelen willen kopen.

Het einde van het budget is bereikt. AgentschapNL heeft kort na deze bekendmaking aangegeven dat er geen subsidie is voor zonnepanelen. Deze afdeling van de overheid geeft aan ruim 85.000 aanvragen te hebben verwerkt dat goed is voor ruim 49 miljoen euro aan subsidie. Particulieren kunnen in theorie hun aanvraag tot het eind van december 2013 indienen, echter wordt deze de subsidie niet meer toegekend. De overheid gaf zelf aan dat de subsidie mee zou gaan tot het eind van september, maar wordt er keer op keer bevestigd dat zonnepanelen enorm populair zijn onder huiseigenaren.

Geintresserden kunnen echter nog wel gebruik maken van subsidie op zonnepanelen indien de gemeente of provincie waar zij wonen deze aanbiedt. Het is daarom raadzaam om de website van die gemeente of provincie te raadplegen.

Zonnepanelen subsidie 2014?
Komt er een subsidie voor zonnepanelen in 2014? Raadpleeg regelmatig de volgende actuele pagina voor meer informatie hierover: zonnepanelen subsidie 2014.

Wat kosten zonnepanelen op uw dak zonder subsidie?
Zonnepanelen zijn ook zonder subsidie een goede investering. Zo is uw jaarlijkse rendement hoger dan een gemiddelde spaarrekening. Wilt u zonnepanelen laten plaatsen en bent u benieuwd naar de prijzen van systemen zonder subsidie? Vul dan gratis en vrijblijvend het formulier hieronder in. Wij sturen uw gegevens dan door naar 3 gespecialiseerde zonnepaneel bedrijven, waarna zij contact met u zullen op nemen. U krijgt dan een vrijblijvende offerte en advies op maat.