Zonnepanelen op een plat dak

Natuurlijk is het ook mogelijk om zonnepanelen op een plat dak te monteren. Het heeft voordelen en nadelen. Graag besreken we de verschillende mogelijkheden met je. Als je kiest voor een zonnepaneel op een plat dak, dan is het belangrijk hoe de zon staat op alle jaargetijden. Is de hoek van de zonnepanelen dan nog voldoende om een optimaal rendement op te leveren voor je zonnepanelen? Het is heerlijk om te zien wat er allemaal kan.

Wat kosten zonnepanelen?

Afhankelijk van je energiebehoefte heb je een aantal zonnepanelen nodig. Het is goed om te weten wat er allemaal mogelijk is. Een set van 11 zonnepanelen kost rond de 5.000 euro (inclusief het monteren van de zonnepanelen). Het is goed voor een huishouden van 1 persoon en goed voor 2.300 Kilowattuur per jaar. Woon je met 4 mensen in huis dan is het goed om 22 panelen te kiezen en rond de 10.000 euro te investeren. Een omvormer zit bij de prijs meestal inbegrepen. Evenals het montagesysteem, de bekabeling ed.

Ontdek de mogelijkheden

Als je de zonnepanelen op een plat dak wilt gaan plaatsen dan is het goed om eerst een afspraak te maken met een aantal verschillende adviseurs. Ze kunnen je adviseren of er voldoende zonlicht is en ook of het platte dak een goede oplossing voor je is. Het is goed om te zien welke verschillende mogelijkheden er zijn. Je zult horen wat er mogelijk is en een offerte ontvangen voor de kosten.

Waarom kiezen voor een zonnepaneel?

Het is natuurlijk de goede besparing welke je weet te realiseren. Een eenpersoons huishouden zal rond de 500 euro per jaar besparen aan stroomkosten. Een vier persoonshuishouden zal rond de 1000 euro aan energie en stroomkosten besparen per jaar. Grofweg heb je dan de zonnepanelen in 10 jaren terugverdiend. Waarschijnlijk zal het sneller zijn als de stroomkosten weer duurder gaan worden.