Subsidie zonnepanelen 2016

Het is goed om ieder jaar de subsidieregelingen voor duurzame producten zoals zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompten en biokachels in de gaten te houden. Soms zijn de potjes bijna op en soms zijn ze ook net bijgevuld. Het is dan belangrijk om er op tijd bij te zijn. Het is goed om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn om op een nog gunstigere manier zonnepanelen aan te schaffen. Ook in 2016 kun je gebruik maken van diverse regelingen, echter is er geen specifieke en landelijke regeling vanuit de Rijksoverheid. Kijk ook naar de opties om een goede set zonnepanelen te krijgen om zo volop te kunnen genieten van een lagere energie rekening en een bijdrage aan het milieu.

Welke subsidie zonnepanelen 2016 zijn er?
De meeste subsidies zijn aan het afnemen voor de zonnepanelen. Het is jammer, maar wel waar. Gelukkig zijn er wel een aantal regelingen, die nog wel mogelijkheden bieden. Een hiervan is duidelijk de Asbest Eraf, Zonnepanelen Erop regeling. Het is een geweldige regeling waarbij vooral boeren en eigenaren van grote schuren waar nog asbest op zit de mogelijkheid krijgen om deze te vervangen voor zonnepanelen. Een uitstekende regelingen. De regeling is in 2015 gestart en loopt dit jaar nog door. Tenminste tot het geld op is uit de potjes.

Een fiscaal voordeel!
Hoewel het officieel geen subsidie genoemd mag worden, is het wel een financiƫle bijdrage welke je mag verwachten van de overheid. Je kunt namelijk de BTW terugvorderen door jezelf als ondernemer aan te melden. Het is tot het hoogste gerechtshof in Europa gegaan en goedgekeurd. Het is dus geen onduidelijke regeling, maar iets wat gewoon mogelijk is.

Ga ook naar je gemeente om te informeren welke subsidie zonnepanelen 2016 regelingen er allemaal zijn. Op die manier krijg je een goed beeld van de opties en mogelijkheden. Misschien zijn er een paar verdwenen en juist een paar anderen bijgekomen.

BTW zonnepanelen
Het is goed om te weten welke verschillende regelingen er allemaal zijn als het gaat om zonnepanelen. Er zijn nog steeds een handjevol zonnepanelen subsidieregelingen. Voor veel regelingen raakt het geld echter op en zijn de potjes aan het leegraken. Een alternatief waarvan je altijd gebruik kunt maken is echter om de BTW terug te vragen van de zonnepanelen. Het is mogelijk om de BTW terug te vorderen door je als onderneming aan te melden bij de belastingdienst. Je bent geen ondernemer? Denk hier nog maar een keertje over na!

Je bent ondernemer!
Het is goed om te weten, dat het Europese gerechtshof heeft bepaald en besloten dat iemand welke energie levert aan een energiebedrijf wel degelijk een ondernemer is. Hoewel het misschien niet om zeer veel energie gaat, is het wel zo dat je energie levert en dus een energieleverancier bent. Het gerechtshof heeft bepaalt dat je dan ook echt een ondernemer bent en dus ook de BTW kunt terugvorderen.

Hulp nodig?
Misschien twijfel je over hoe je het allemaal moet aanpakken en hoe ook jij de BTW terug kunt krijgen. Het is soms omslachtig om met overheidsinstanties te werken. Het is goed om dan iemand in te schakelen. Misschien kent de zonnepanelen leverancier een goede persoon om je te helpen of misschien is het mogelijk om een accountant of boekhouder in te schakelen. Er zijn tal van mogelijkheden.