‘EU overweegt verlaging heffing op Chinese zonnepanelen’

Z24 Nieuws 31 juli 2014. De minimum importprijs voor Chinese zonnepanelen gaat waarschijnlijk vijf tot tien procent omlaag.

De Europese Commissie gaat waarschijnlijk de berekening voor het importtarief voor zonnepanelen uit China aanpassen. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van documenten van de Europese Commissie. Chinese zonnepanelen worden daardoor weer vijf tot tien procent goedkoper.

De stap van de commissie is het gevolg van een verzoek van Chinese bedrijven om de berekening van de importheffing te herzien. Dumping op Europese markt

Europa hanteert een importheffing op Chinese zonnepanelen omdat de producten in China gesubsidieerd zouden worden door de Chinese overheid. De panelen zouden in het verleden onder de kostprijs op de Europese markt zijn gedumpt. Veel Europese fabrikanten zijn daardoor in de problemen gekomen.

Het is dan ook geen toeval dat Europese fabrikanten niet blij zijn met het voornemen van de Europese Commissie de importheffingen te verlagen. De stap zou de Europese makers verder richting de afgrond duwen, aldus lobbyclub ProSun in de Amerikaanse zakenkrant.

Voor consumenten is de verlaging van het tarief waarschijnlijk goed nieuws, omdat de prijs van panelen dan verder naar beneden zal gaan.

Bron: http://www.z24.nl/geld/eu-overweegt-verlaging-heffing-op-chinese-zonnepanelen-484435