Explosie bij grijze energieleverancier

NOS 8 november 2012. In Nijmegen is bij energieproducent Electrabel een ontploffing geweest in een ketel van de elektriciteitscentrale. Er zijn geen gewonden of vermisten, melden de politie en de gemeente Nijmegen. Ook zijn er geen schadelijke stoffen vrijgekomen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid is ter plaatse om de explosie te onderzoeken.

Volgens een medewerker van het bedrijf was er net een wisseling van de ploegendienst aan de gang, waardoor er niemand in het ontplofte compartiment aanwezig was. Alle medewerkers zaten in een controleruimte toen de explosie gebeurde.
Suizend geluid

Er kwam meteen veel stoom uit de ketel, die gebruikt wordt bij de opwekking van elektriciteit. Dat veroorzaakte een hard suizend geluid dat in de wijde omgeving was te horen.

De stroomcentrale is flink beschadigd. Een deel van de zijkant is weggeblazen en er komt geen stoom meer uit het gebouw, zegt onze verslaggever. Volgens directeur Rutger Jan Pessers is de schade groot, maar kan de centrale waarschijnlijk worden gerepareerd.

Over het hele terrein ligt isolatiemateriaal. Bedrijven in de omgeving zijn ontruimd en bouwwerkzaamheden aan de nieuwe Waalbrug zijn stilgelegd. De eerdere waarschuwing om ramen en deuren dicht te houden is ingetrokken.

Link: http://nos.nl/artikel/438185-explosie-electrabel-geen-gewonden.html

Bron: nos.nl