Welke elektriciteitsmeter is geschikt voor zonnepanelen?

Als het gaat om een elektriciteitsmeter die goed geschikt is voor gebruik met zonnepanelen, dan is het slim om naar moderne opties te kijken. De slimme meter is het meest geschikt. Dit zijn digitale meters die veel inzicht in het verbruik geven. Doordat er veel meer mogelijkheden worden geboden met deze meters, is het ook veel beter mogelijk om te besparen op verbruik. Zo kan er dus op meerdere manieren het maximale uit de zonnepanelen worden gehaald. Dit geldt vooral wanneer met een energieverbruiksmanager wordt gewerkt.

Waar is deze meter te vinden?
De elektriciteitsmeter die het meest geschikt is voor zonnepanelen is dus de slimme meter. Het grote voordeel is dat deze sinds 2012 al in alle nieuwbouwhuizen wordt geplaatst. Ook in huizen die al ouder zijn dan 2012 is het goed mogelijk om de meters te plaatsen. Dit wordt ook steeds vaker gedaan. Het doel van de Nederlandse overheid is om in 2020 80 procent van de huishoudens van deze elektriciteitsmeters voorzien te hebben. Vaak is het zo dat deze in combinatie met de zonnepanelen direct geplaatst kan worden, of in ieder geval binnen korte tijd voor de plaatsing van de panelen.

De voordelen van de meter
De slimme elektriciteitsmeter is geschikt voor zonnepanelen, maar vooral ook voor het beperken van het verbruik. Doordat er veel meer inzicht is te krijgen, is het veel beter mogelijk om het verbruik te beperken. Dat de energie op een natuurlijke manier wordt opgewekt is dus al een voordeel. Dat er dan ook nog eens veel bewuster mee wordt omgesprongen is een extra voordeel van het gebruik van deze meter. Dit is dus een extra reden om deze keuze te maken.