Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

De voordelen van zonnepanelen zijn er in veel verschillende vormen. Het is dus voor heel veel verschillende doelgroepen aantrekkelijk om hiermee aan de slag te gaan. Ongeacht de insteek is er namelijk altijd wel een pluspunt te noemen. Het belangrijkste voordeel dat iedereen wel kent is natuurlijk de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Met de zonnepanelen is op een schone manier stroom op te wekken waardoor het goed mogelijk is om co2 terug te dringen. Dit kan oplopen tot 100 kg per jaar per paneel.

Minder betalen voor energie
Voordeel nummer 2 is inmiddels ook wel goed bekend. Het besparen op de energierekening is ook goed mogelijk. Doordat zelf stroom opgewekt wordt, zal de energierekening flink teruglopen. Dit is heel gemakkelijk tot een flink bedrag op te laten lopen door meerdere panelen op het dak te leggen. Op die manier blijft er dus veel meer geld over voor andere zaken. Omdat er ook nog eens btw terug te vragen is, is de investering bovendien snel terug te verdienen op deze manier. Dit maakt de keuze gemakkelijker.

Woning wordt meer waard
Omdat een woning duurzamer wordt dankzij zonnepanelen, wordt ook d woningwaarde hoger. De woningen worden immers aantrekkelijker voor kopers om in te trekken. Dit kan dus misschien niet direct een voordeel zijn, maar wel op de lange termijn. Bedenk dat zonnepanelen zo’n 25 jaar meegaan en dat die levensduur langer kan worden aan de hand van de verdere ontwikkeling in de komende jaren. Daardoor kan de investering nu aantrekkelijk zijn ook al staat de komende jaren de verhuizing nog niet op stapel.